• Site en Français Site en Français

ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 45

Deze week praten we je bij over privacy versus gemak, de contentmarketing trends voor 2017 en Trump is president. Dit en meer lees je in de ecWeekend van week 45: Versimpel je checkout voor minder uitval Uit onderzoek van Baymard institute blijkt dat een gemiddelde checkout bestaat uit bijna vijftien velden. Dat is ongeveer dubbel zoveel als […]

Het bericht ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 45 verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.


Deze week praten we je bij over privacy versus gemak, de contentmarketing trends voor 2017 en Trump is president. Dit en meer lees je in de ecWeekend van week 45:

Versimpel je checkout voor minder uitval

Uit onderzoek van Baymard institute blijkt dat een gemiddelde checkout bestaat uit bijna vijftien velden. Dat is ongeveer dubbel zoveel als nodig. De invloed van de lengte van de checkout is niet zo groot als die van de hoeveelheid informatie die moet worden ingevuld. Het aanbieden van veel invulvelden kan leiden tot overprikkelde bezoekers, óók als de velden optioneel zijn. Hoe kun je je checkout voor je bezoeker simpeler te maken zonder belangrijke informatie te missen? Lees hierover op Baymard.

Tired man sleeping with head on the table beside laptop

E-mail marketing: Trends waar je rekening mee moet houden

Terwijl in 2014 nog maar 30 procent van de mensen de voorkeur gaf aan het lezen van e-mail op een telefoon, steeg dit percentage in 2016 naar 37 procent. De verwachting is dat dit percentage zal blijven stijgen en dat steeds meer mensen hun e-mail zullen checken op hun telefoon in plaats van een laptop. Het wordt dan ook steeds belangrijker om ervoor te zorgen dat je mailingen responsive zijn en er dus ook op smartphones mooi uitzien en goed leesbaar zijn. Op Go2SocialMedia lees je ook een andere nieuwe trend: er wordt steeds meer online gekocht na het zien van een e-mail. Was dit percentage in 2013 nog 70 procent, in 2016 steeg dit percentage naar 73 procent.

Artificial intelligence en de (marketing) kansen van tekstanalyse

Tot nu toe wordt software geprogrammeerd door middel van regeltje voor regeltje te vertellen wat de computer moet doen. De programmeur heeft hierbij totale controle over de geschreven programma’s. Bij artificial intelligence (AI) en machine learning verandert dit. De softwareprogrammeurs schrijven geen instructies meer, maar ze trainen de computers door middel van ‘neurale netwerken’. Grote bedrijven zijn in een heftige strijd verwikkeld om het beste AI-platform ter wereld te worden. Google heeft bijvoorbeeld dit jaar haar AI-onderzoeksplatform gratis beschikbaar gesteld om de kwaliteit te verhogen en de strijd naar zich toe te trekken. Dit artikel op Marketingfacts gaat verder in op de werking en marketingtoepassingen van AI.

De 5 belangrijkste contentmarketing trends voor 2017

Er zijn weer vele trends op komst voor het aankomende jaar. Contentbureau.nl heeft de vijf belangrijkste trends op een rijtje gezet. Zij voorspellen een interessant jaar voor contentmarketeers, maar zij verwachten niet dat alle ontwikkelingen even positief zijn. Vooral trend twee is niet voor de hand liggend. Benieuwd waar je in 2017 rekening mee moet houden, lees dan direct verder op Frankwatching.nl.

Privacy versus gemak oftewel ‘Creepy or Cool’

KPMG heeft onderzoeksresultaten gepubliceerd met als titel ‘Creepy or Cool?’ Online shoppen heeft grote voordelen als snelheid, gemak, een groot productaanbod, thuisbezorging en productvergelijking. De vraag wordt gesteld in hoeverre consumenten deze voordelen belangrijker vinden dan het risico op misbruikt of diefstal van hun persoonlijke gegevens. Eén ding is duidelijk; gebruikers vinden dat zij controle moeten hebben over hun eigen privacy.

Trump is president. We hadden het kunnen weten

Veel Nederlanders hebben de ontwikkelingen omtrent de verkiezingen online gevolgd en er voorafgaand veel online gezocht. Emerce heeft een aantal interessante inzichten zijn op een rijtje gezet. We kunnen er niet omheen, Trump heeft wat teweeg gebracht online. Veel Nederlanders hebben een nacht overgeslagen. Bekijk op Emerce de online trends.

Wat vind jij van de ecWeekend?

  

Goed weekend!

Het bericht ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 45 verscheen eerst op De Nieuwe Zaak.


Read full article on Nieuwe zaak


Copyright © 2016 Nextmove